ATWORKSOLUTIONS, wat doen we nu precies?

Comment are off

ATWORKSOLUTIONS.   Onze werkwijze is co-creatief. We geven graag uitleg wat we doen en hoe we impact maken. Onderstaand een verslag van een laats gehouden interview met Rob de With. Geniet er van!

Wat kenmerkt jou als persoon?

Rob: Ik ben verbinder, ondernemer, marketeer en disrupter. Docent voel ik me niet, ben meer een coach, en werk met veel plezier in deeltijd binnen het hoger onderwijs! Als ik een organisatie binnenstap, verandert er wat. De ervaring binnen het Korps Commando Troepen, als ook een brede ervaring als ondernemer gebruik ik elke dag, 24/7.

Wat drijft je om elke dag weer met plezier te gaan werken?

Rob: De grootste drijfveer is toch wel de noodzaak tot actie ten aanzien van het klimaat. De 17 duurzaamheidsdoelen (SDG’s of ook Global Goals) zijn het drijvende thema bij alles wat ik doe. Zowel nationaal als internationaal. Binnen het onderwijs en ook bij het bedrijfsleven. Ik combineer daarbij mijn passie en werk op een prettige wijze. Eigenlijk werk ik niet, ik leef.

Laten we eens inzoomen op het onderwijs, wat doe je precies?

Rob:  ATWORKSOLUTIONS neemt je met “COLOURS OF THE WORLD” mee op reis in een ontwikkeltraject, waarbij duurzaam denken en verantwoordelijkheid nemen voor de volhoudbaarheid van de wereld centraal staat in de persoonlijke ontwikkeling.

We creëren bewustzijn bij iedere student. Studenten maken impact door kritischer te zijn in de keuzes die ze maken. Bijbaan, privé, stages, eerste baan en meer. Bij alles zullen ze verantwoordelijkheid willen nemen t.a.v. de volhoudbaarheid van de wereld!

Voor het onderwijs hebben we een programma ontwikkelt wat goed past binnen de persoonlijke leerlijn van studenten, in persoonlijk leiderschap. Op basis van de MBTI persoonlijkheidskenmerken test maken we een verbinding tussen de student en de best passende SDG’s / duurzaamheidsdoelen. Dit gaat voornamelijk online, en op de website vindt iedere deelnemer een grote hoeveelheid aanvullend materiaal. Zo kan iedere student daadwerkelijk in actie komen. Bewuste keuzes maken, zowel privé als ook richting stage plaatst, in projecten of eerste baan.

De student (of docent) doet online een test, registreert zich op de site en krijgt toegang tot alle materialen. Daarmee kan hij of zij direct aan de slag. En de onderwijsinstelling, die krijgt de trainingsmaterialen gratis ter beschikking gesteld.

En leg eens uit, welke bijdrage levert Atworksolutions aan het bedrijfsleven?

Rob: We geven het bedrijfsleven tools om de SDG’s concreet te verweven in de bedrijfsstrategie. We maken de individuele werknemer meer bewust, meer duurzaam, en werken vervolgens aan teamontwikkeling en bedrijfsstrategie. Dit pakken we aan middels twee fasen.

Vanuit de strategische HRM  gedachte maken we voor elke werknemer een persoonlijk profiel met de best passende SDG’s, om vervolgens een team profilering samen te stellen op basis van werkelijk aanwezige talenten. Hiervoor gebruiken we twee digitale tools. Persoonlijke en team ontwikkelplannen kunnen dan worden opgesteld. Alles gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals. De organisatie zal makkelijker aansluiten bij een verduurzaming van de bedrijfsstrategie. Een beter resultaat tot gevolg!

Daarna richt ons programma zich op  bewustwording en de creatie van High Performance Teams. Geïnspireerd door auteur Roderick Gottkens, en gebaseerd op de werkwijze van de Special Forces, het Korps Commando Troepen, gaan we aan de slag met de teams. Daar waar niet slagen geen optie is voor commando’s, kunnen we veel leren door de in het leger gebruikte kennis en werkwijze te spiegelen met het bedrijfsleven. Eerst je doelen (vanuit de strategie, de missie), dan je team en op de derde plaats je eigen belang maakt dat je als team veel sterker staat en beter presteert.  In enkele opeenvolgende sessies werken we samen aan je eigen high performance team. Als doel een sterk verbeterde drive in teams om maximaal resultaat gericht te werken.

Kun je dit alles eens samenvatten in een paar zinnen?

ATWORKSOLUTIONS creëert met “COLOURS OF THE WORLD” de unieke basis voor een innovatietraject of strategiebepaling vanuit een duurzame (breed gedragen) gedachte, uitgevoerd door high performance teams. Met de management improvement methode ”Colours of the World” ontdek je met gemak en binnen een korte tijd, de talenten van elk individu of team. Het programma geeft inzicht in persoonlijke kwaliteiten en hoe je deze kwaliteiten direct en optimaal kan inzetten. 

Succes verzekerd!

Meer weten?

Contact Rob de With    06- 53 91 56 79

About the Author